Habitatge unifamiliar aïllat a Tamariu

Habitatge unifamiliar

Ubicació

Tamariu, Girona

Descripció

Es va reformar i ampliar un habitatge existent en un pendent costaner. El conjunt s'ha tractat exteriorment amb absolut rigor amb el paisatge aspre i valent de la Costa Brava.

TAMARIU (9).JPG

Sobre un habitatge preexistent ancorat al pendent d'un solar a primera línea de mar, a Tamariu, s'ha procedit a la seva reforma i ampliació de manera que s'hagi arribat a la solució funcional d'un espai polivalent que, en la seva planta baixa recull el garatge, amb accés directe al rebedor general de la casa, un dormitori de convidats obert a un pati de llums amb jardí vertical i l'accés, tot baixant uns esglaons a la zona de dia de l'habitatge. Aquesta zona recull una cuina amb façana al mar i amb una escala interior que acompanya al rebost, al safareig i a una cambra frigorífica, en contacte amb la roca original del solar.

La zona noble de dia acull el menjador i una sala d'estar amb façana al mar. Des d'aquest espai es pot sortir a una terrassa exterior que està volant sobre el solar i a una piscina climatitzada que, a més, disposa de bany turc, bany i sauna.

Per sota d'aquest nivell hi ha la sala de màquines de la piscina adossada a la roca natural del solar i la part davantera, amb façana al mar, té l'ús de sala de jocs.

Des del rebedor i pujant una rampa s'arriba al nivell dels dormitoris, disposats dos d'ells amb un bany pels nanos i el més important i preeminent pel propietari, que, a més disposa a peus del llit d'un seminivell d'estudi obert al mar.

 

El conjunt s'ha tractat exteriorment amb absolut rigor amb el paisatge aspre i valent de la Costa Brava. En aquest sentit, la part de teulada de la piscina coberta, es resol amb un tractament ondulat fet amb peça de gres ceràmic colorejat, a manera de placa que segueix la ondulació de la base.

L'edificació és poc visible des del carrer i veïns i quan mostra la seva magnitud ho és des del mar.

IMG_3594.jpg
PICT0007.JPG
PICT0010.JPG
PICT0011.JPG
Pict0015.jpg
PICT0016.JPG
PICT00111.JPG
PICT00114.JPG

Projectes relacionats

COSTA BRAVA (5).jpg

Habitatge unifamiliar aïllat a la Costa Brava

L'habitatge destaca pels desnivells i per l'àrea de dia amb sortida a la terrassa enfront del Mediterrani. S'utiliza pedra de Tamariu a la façana, que concorda amb l'entorn.
Habitatge-unifamiliar-aïllat-a-Argentona.jpg

Habitatge unifamiliar aïllat a Argentona

El disseny apunta una imatge exterior impactant amb forma cúbica, coberta plana i façanes blanques, oferint funcionalitat mitjançant cuina-menjador-estar, dormitoris i terrassa.
Conjunt-d'habitatges-unifamiliars-a-Cardedeu.jpg

Conjunt d'habitatges unifamiliars a Cardedeu

S'han projectat habitatges bifamiliars amb jardí i piscina en la zona ciutat-jardí urbana. El disseny incorpora espais oberts, satisfent les necessitats dels usuaris.
Habitatge-unifamiliar-entre-mitgeres-a-Granollers.jpg

Habitatge unifamiliar entre mitgeres a Granollers

Habitatge amb façana urbana aïllada del soroll del carrer. Amb espai obert de menjador-estar-cuina a la part posterior. El projecte s'ofereix en demanda del mercat immobiliari.
Next Generation EU
Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia